top of page

Kwetsbaarheid & Genezing 

caduceus.jpg

Caduceus – Erzebet S.

De caduceus; vaak gebruikt als symbool voor genezing. De twee slangen die de vitruvius mens omwinden symboliseren de kwetsbaarheid en de genezing; niet als tegendelen, maar als een geheel. De mens zelf symboliseert de eenheid van lichaam en geest. De mens is de genezende mens; de verzoener en heler van lichaam en geest en het sociale, spirituele en het ecologische leven.

Kwetsbaarheid en genezing als potentieel leidend beginsel in de werking van de zintuigen. Het is de meest essentiële deugd van de mens; zijn helende kracht en zijn vermogen tot herstel en genezing. Het besef dat wij kwetsbaar zijn en dat alles wat we doen doordrongen zou moeten zijn van genezing opent de weg van de waarneming tot deugden. Dit is de 13e deugd welke doorstraalt in de overige 12.

 

 

We hebben ons laten voeden door de natuur, maar nu wordt er van ons gevraagd om deze voeding te beantwoorden en iets terug te doen. Wij moeten nu de natuur voeden en verzorgen zoals zij ons heeft gevoed. Net zoals wij onze oudere generaties uiteindelijk voeden en verzorgen zoals zij ons hebben gedaan.

 

Ieder kind wat geboren wordt is in potentie een genezer en draagt het vermogen in zich om dit sturend principe te activeren en leidend te laten zijn in hoe het leven wordt vormgegeven. De scholing van de zintuigen tot geneesmiddelen leidt tot een heilzame levenskunst; levenskunst die geneest. Het antwoord op de vraag’ wat de mens is’ zou dan zijn; een genezer.

bottom of page